IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София отменя ценовите граници по позицията на София мел за утре

Премахването на ограничението е въз основа на постъпило мотивирано искане, на основание чл. 94, ал. 13, т. 2 от Правилника на БФБ

15:06 | 07.05.07 г.
БФБ-София отменя ценовите граници по позицията на София мел за утре
БФБ-София отменя ограниченията в допустимите граници на отклонение на цената на акциите на София мел АД по чл. 94, ал. 1 и ал. 12 от Правилника на БФБ за борсовата сесия на 8 май, съобщава борсовата институция.

Премахването на ограничението е въз основа на постъпило мотивирано искане, на основание чл. 94, ал. 13, т. 2 от правилника на борсовата институция.

Според горепосочения член, с решение на Директора по търговия могат да бъдат отменени ограниченията за отклонение на цената на ценните книжа в рамките на +/-30% за една търговска сесия. Това може да стане при липса на сделки с конкретната емисия за достатъчно дълъг период и след постъпило мотивирано искане от борсов член, при положение, че за този период са настъпили съществени факти и обстоятелства, които могат да доведат до отклонение на пазарната цена с повече от 50 % по отношение на цената на отваряне на търговската сесия.

Търговия с акциите на София мел през последната година и половина липсва – последната сделка с книжата на дружеството беше сключена през ноември 2005 г. при цена 1,30 лв. за брой.

Предметът на дейност на София мел е изкупуване на хлебна пшеница, производство и търговия с млечни продукти.

Към края на март дружеството обяви печалба от 770 лв. при загуба за сравнимия период на миналата година от 337 хил. лв. Нетните приходи от продажби на продукция бележат ръст от 58% на годишна база до 12 млн. лв.

Основният капитал на София мел е 673 хил. лв., а собственият – 21,741 млн. лв.

Свързани компании:

София мел АД(5MC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още