IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк и Пощенска банка са мениджъри по емисията на Ломско пиво

След две седмици акционерите ще гласуват за листването на борсата

13:28 | 24.04.07 г.
БенчМарк и Пощенска банка са мениджъри по емисията на Ломско пиво

ИП БенчМарк Финанс АД ще е водещ мениджър по листването на акциите на Ломско пиво АД, а Българска пощенска банка АД ще е ко-мениджър, каза за Investor.bg АД Прокопи Прокопиев, мениджър корпоративна политика в Енемона АД. Енемона притежава 99,9% от Агро инвест инженеринг, което е собственик на Ломско пиво АД.

На инвеститорите на БФБ-София ще бъдат предложени 20% от капитала на пивоварната, каза още Прокопиев.

Събранието на акционерите ще се проведе на 10 май, тъй като днес е било отложено. Тогава акционерите ще гласуват за регистриране на емисията акции на дружеството на Фондовата борса  и вписването му като публично в регистъра на Комисията за финансов надзор .

Ломско пиво АД отчита продажби на 6 177 хектолитра бира за март 2007 г. и 14 052 хектолитра за първото тримесечие, което съответства на 1,58% пазарен дял.

Реализацията на пиво от членовете на Съюза на пивоварите в България достигна 887 512 хектолитра за периода януари–март. Само за март продажбите на членовете на съюза са общо 436 055 хектолитра (почти колкото предходните два месеца, взети заедно).

Ломско Пиво АД – АЛМУС е наследство от инвестицията на Енемона АД по време на първата вълна на масовата приватизация в основаването на приватизационния холдинг ЕкоИнвест. Съгласно стратегията за развитие на Енемона, листването на пивоварната ще се осъществи през 2007 г.

Ломско пиво води началото си от 1894 г., когато в Лом е построена пивоварна от двама братя чехи. При първоначалния пуск е произведено около 800 000 л пиво. Пивоварната в Лом е задоволявала с пиво района на Северозападна България, а по Дунав продукцията й достигала до Свищов. В края на 60-те години на миналия век тя става известна като Пивоварен завод „Дунав”, гр. Лом.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още