IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим планира ново обратно изкупуване на до 3% от капитала

Минималната цена на обратно изкупуване ще бъде 30 лв., а максималната - 40 лв. за акция

16:12 | 23.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Неохим планира ново обратно изкупуване на до 3% от капитала

Съветът на директорите на Неохим АД свиква Общо събрание на акционерите на 8 юни 2007 г., на което ще предложи обратно изкупуване на до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството към момента, или до 79 630 броя акции, съобщи Българска фондова борса - София.

Минималната цена на обратно изкупуване ще бъде 30 лв., а максималната - 40 лв. за акция, се казва още в съобщението.

Срокът на извършване на обратното изкупуване (в това число и заплащане на изкупените акции) ще е до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяването. В случай на изчерпване на определеното количество, процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай че в определения срок не се изкупи максималният брой акции, Общото събрание овластява Съвета на директорите да удължи срока с нови 180 календарни дни.

Това е четвъртото поредно предложение за обратно изкупуване на акции на Неохим. Първото не бе осъществено, второто бе през 2005 година на нива от 20 до 30 лв., а третото бе проведено миналата година на нива между 35 и 40 лв. за ценна книга.

При липса на кворум Общото събрание ще се проведе на 25 юни. Последната дата за сключване на сделки с акции на Неохим, даващи право на глас, е 21 май.

Днес по позицията бяха прехвърлени само 3 акции, при което цената им отчете ръст от 4,22% до 44 лв. за брой.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още