IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦКБ ще увеличава капитала си чрез набиране на средства

ЦКБ е купила Международната банка за търговия и развитие за 1 лев, като са поети и ангажименти за изплащане на задължения за 9,2 млн. лв.

13:43 | 23.04.07 г.
ЦКБ ще увеличава капитала си чрез набиране на средства
На предстоящото Общо събрание на акционерите на Централна кооперативна банка АД ще бъде гласувано дали да се увеличи капитала на дружестото чрез набиране на средства. Това заяви Лазар Илиев, изпълнителен директор на ЦКБ по време на пресконференция на Химимпорт.
 
Илиев не уточни точно в какъв размер е увеличението, което предстои да бъде гласувано, но добави, че печалбата на ЦКБ за миналата година ще бъде капитализирана.
 
Александър Керезов, член на УС на Химимпорт заяви, че причината за намаляването на дела на Химимпорт в капитала на ЦКБ е увеличаване на процента на свободно търгуемите акции (free-float) и листването на банката на най-горния сегмент на БФБ-София.
 
ЦКБ е купила МБТР (Международна банка за търговия и развитие), която е в несъстоятелност, за 1 лев, заедно с ангажимент за поемане на задълженията й, които възлизат на 92 млн. лв. ЦКБ е предложила най-изгодна оферта в сравнение с Инвестбанк и Корпоративна търговска банка.
 
Активите на Централна кооперативна банка към края на миналата година достигат 1,13 млрд. лв., което представлява ръст от 40% на годишна база. Нетната печалба на финансовата институция за миналата година е в размер на 11,91 млн. лв. спрямо 6,97 млн. лв. за 2005.
 
Днес книжата на банката поскъпнаха с 0,77% до средна цена от 7,89 лв. при изтъргувани 8 хил. лота.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още