IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Институционални инвеститори са взели 82% от акциите на Каолин

Чуждестранни лица са придобили 53% от емисията, а поръчките са били над 1 500

20:25 | 21.04.07 г.
Константин Ненов, Председател на НС на Каолин АД
Константин Ненов, Председател на НС на Каолин АД

На 20 април 2007 г. приключи Първичното публично предлагане на до 5 000 000 акции от увеличението на капитала на „Каолин” АД. Водещ Мениджър по пласирането на акциите от увеличението на капитала е Булбанк, Банка от УниКредит Груп. Проведеното по метода букбилдинг (book-building) събиране на поръчките протече при голям инвеститорски интерес, като при определената емисионна стойност на една акция обемът на заявените акции надвиши 3 пъти предложеното количество.

По време на Първичното публично предлагане бяха подадени над 1500 поръчки на обща стойност над 200 милиона лева. Разпределението на подадените поръчки е следното - институционални инвеститори 82%, частни лица 12% и корпоративни инвеститори 6%.

Определената цена на Предлагането (емисионна стойност) е 13,50 лева. Коефициентът на удовлетворение е между 25% и 50% и за всеки инвеститор ще бъде определен от мениджъра по емисията, като класираните инвеститори са получили потвърждение. Съотношението на одобрените поръчки между местни и чуждестранни лица е 47% на 53%.

Водещият мениджър ще уведоми до края на работния ден на 21 април 2007 г. всички физически и юридически лица, подали поръчки за записване, като инвестиционните посредници, подали поръчки от името на свои клиенти, следва да ги уведомят съответно.

В процеса на Първичното публично предлагане са пласирани 4 580 620 акции, като в дружеството ще влязат 61 838 370 лева и капиталът след увеличението ще бъде разпределен в 25 000 000 обикновени поименни акции, след вписване на увеличението в Търговския регистър.

Емисията е пласирана сред широк кръг инвеститори, което ще осигури добра ликвидност след регистрирането на акциите на дружеството за вторична търговия на Българска фондова борса-София АД (БФБ).

Очаква се акциите на “Каолин” да бъдат регистрирани за търговия на БФБ в края на месец май.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още