IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище Варна с още един временен терминал за излитащи полети

Правителството предвижда развитие на летищата в страната и интермодалните превози на пътници, така че да посрещнем добре туристическия сезон

15:26 | 21.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Летище Варна с още един временен терминал за излитащи полети
Развитието на туризма е невъзможно без добре развита и модернизирана транспортна система”, каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев по време на конференцията “Сигурност и интегрирано развитие на инфраструктурата – инвестиция в бъдещето на туризма в България”, организирана от Националния борд по туризъм.

 

Трябва да се осъвремени железопътната и пътната инфраструктура. Правителството предвижда развитие на летищата в страната и интермодалните превози на пътници, така че да посрещнем добре туристическия сезон. Приветствах инициативата за възстановяване на пътните превози по море между наши дестинации – и вътрешни, и международни”, допълни още Мутафчиев.

Министърът се е запознал с действията на концесионера на летище Варна и изрази задоволство от посоката на развитие на варненското летище. “Всички допълнителни промени, които извършихме през 2005 г. с разширяване на терминала за излитащи и пристигащи полети, ще бъдат продължени от концесионера, което говори за правилната посока, в която се насочихме през 2006 г. с двата временни нови терминала за пристигащи във Варна и заминаващи в Бургас. Сега тези терминали ще бъдат разширени, а във Варна ще бъде направен още един временен терминал за излитащи полети”, поясни Петър Мутафчиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още