IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиращите в ДФ Капман Макс с възможност за финансиране до 50%

Капман и Дженерал Лизинг създадоха нов начин за финансиране на инвеститорите срещу обезпечение на акции или дялове

12:01 | 21.04.07 г.
Инвестиращите в ДФ Капман Макс с възможност за финансиране до 50%

Все още неработещата наредба за маржин покупки и къси продажби принуждава инвеститорите да търсят алтернативни начини за финансиране срещу акции и дялове. В последните седем месеца се разви пазарът на репо-сделки, който достигна 11,42 млн. лв към 20 април, започвайки от нулата благодарение на стандартизираната услуга разработена от Инвестбанк, а след това и от Пиреос Банк.

Нова услуга на Капман пък проправя пътя на още един начин за финансиране на инвеститорите срещу обезпечение на акции или дялове. Според информация от компанията инвестиралите в ДФ Капман Макс и ИД Капман Капитал ще получат възможност за допълнително финансиране чрез лизинг от “Дженерал Лизинг” АД.

Максималният размер на допълнителното финансиране е до 50% от текущата пазарна стойност на направената от клиента инвестиция в “Капман Капитал” и/или “Капман Макс”. Нивото на лихвения процент е съобразено с типа на фонда, в който ще бъде инвестирана сумата, както и очакваната норма на печалба. Допълнителното финансиране упражнява така наречения лостов ефект. Инвеститорът получава заемен капитал с цел увеличаване нормата на печалбата.

Максималният срок за погасяване на допълнителното финансиране е до 3 години. Като обезпечение служат единствено притежаваните от клиента ценни книжа (акции/дялове от взаимните фондове на финансова група “Капман”).

За последните 6 месеца ИД Капман Макс обявява 48,12% доходност, а за последните 3 месеца – 17,33% доходност. Доходностите за ИД Капман Капитал са съответно 25,18% и 10,77%.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още