IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има презаписване на търга за акции на Каолин АД

Дружеството ще привлече минимум 62.5 млн. лв., твърди информиран източник, като това ще е най-голямото IPO досега

20:32 | 20.04.07 г.
Константин Ненов, Председател на НС на Каолин АД
Константин Ненов, Председател на НС на Каолин АД

Има презаписване на търга за акции на Каолин АД, научи Investor.bg от отлично осведомен източник. Днес в 17:00 приключи приемането на оферти в търга за 5 млн. акции на Каолин АД при минимална емисионна цена 12.5 лв.

Късно тази нощ се очаква да бъде изчислена цената на отсичане, по която ще бъдат изпълнени лимитираните и пазарни поръчки, а утре сутрин ще бъде обявен резултатът.  Класиралите се инвеститори ще имат възможност да платят акциите си до 25 април.

Мениждър по емисията на Каолин АД е Булбанк. Дружеството за добив на нерудни полезни изкопаеми ще привлече над 62.5 млн. лв. Каолин АД добива широк спектър от продукти, сред които каолин, огнеопорни глини, кварцов пясък, фелдшпад, варовик и др.

Ако информацията на източникът ни е вярна, сме свидетели на най-голямото IPO в историята на капиталовия ни пазар до момента. Досега лидер беше IPO-то на Химимпорт АД с привлечени 44.1 млн. лв.

Каолин ще държи първото място до IPO-то на Първа инвестиционна банка АД, което е планирано за средата на май.

Първото IPO в България бе осъществено от Инвестор.БГ АД, която привлече 1.066 млн. лв. и близо 350 акционери през юли 2004 г. и отвори нова страница в историята на българския капиталов пазар.

Всички анкетирани от Investor.bg брокери очакваха презаписване на емисията на Каолин АД. Дружеството очаква между 20 и 30% ръст на приходите от продажби за 2007 г., а в интервю за Investor.bg, Председателят на Надзорния съвет на Каолин Константин Ненов заяви, че продажбите на каолин не са доминираща част от продажбите на компанията.

От дружеството очакват борсовата търговия с акциите му да започне на 28 май.
 

 

 

 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още