IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вамо АД спира производството, съкращава служители

Съветът на директорите на Вамо обявява за неотложно предприемането на мерки за преструктуриране на дружеството

16:36 | 20.04.07 г.
Вамо АД спира производството, съкращава служители
В резултат на значително намаляване на обема на поръчките и използването на производствените мощности на Вамо АД-Варна, Съветът на директорите на дружеството е взел решение за спиране на производството, съобщава БФБ-София.

Съветът на директорите на Вамо също обявява за неотложно предприемането на мерки за преструктуриране на дружеството, включително и за значително съкращение на персонала. Към момента са изпълнени процедурите по Кодекса на труда, като трудовите договори на предвидените за съкращаване работници и служители ще бъдат прекратени на основание чл. 331 от Кодекса на труда.
 
Вамо АД развива дейност по производство на дизелови двигатели, детайли, възли, отливки и инструментална екипировка, научно-проектантска и инвеститорска дейност, маркетинг и търговия.

За 2006 г. нетните приходи от продажби на дружеството възлизат на 10,7 млн. лв., а нетният финансов резултат е отрицателен в размер на 137 хил. лв. През 2005 г. нетните приходи са били 10,2 млн. лв., а дружеството е отчело печалба от 540 хил. лв.

На 18 април КФН отхвърли търговото предложение на мажоритарния собственик на дружеството – Дивал-59 ЕООД (собственик на 90% от капитала) при цена за акция от 36 лв. Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 81 565, а Дивал-59 възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на КФН.

Днес акциите на Вамо поевтиняха с 1,83 на сто до 34,96 лв. при прехвърлен обем от 223 лота. Търсене има при цена 34,9 лв., а предлагане – при цена 35 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още