IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подземен паркинг за 20 млн. лв. ще бъде построен в Бургас

Паркингът ще бъде построен от бургаския предприемач Ваклин Стойновски, който управлява бургаския плаж и смята да изгради небостъргач в Морската градина

18:55 | 19.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подземен паркинг за 20 млн. лв. ще бъде построен в Бургас

Първата концесия в България за изграждане на подземен паркинг беше подписана в Бургас. Договорът за концесията е сключен за 30 години, през които общината ще получи 4,5 млн. лв. и ще придобие самото съоръжение след изтичането на концесионния договор.

Паркингът ще бъде построен от бургаския предприемач Ваклин Стойновски, който управлява бургаския плаж и смята да изгради небостъргач в Морската градина на града.

Съоръжението ще се намира в центъра на града и ще бъде завършено до една година. Паркингът ще се простира на площ от 3 декара и половина, ще бъде на няколко подземни етажа и ще осигури 400 паркоместа. Предвижда се последният етаж да е пригоден за извънгабаритни МПС-та, за да може да приютява големи туристически автобуси.

Бизнес планът към проекта е завършен и в момента се водят преговори с водеща българска банка, която ще го финансира. Очакваните размери на инвестициите за построяване на съоръжението са около 20 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още