IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евролийз Ауто емитира втори облигационен заем за 5 млн. евро

Облигациите са общо 5 000 на брой, всяка с номинал от 1 000 евро, а срокът на емисията е 5 години с падеж на 16 април 2012 година

13:32 | 18.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Евролийз Ауто емитира втори облигационен заем за 5 млн. евро
Евролийз Ауто АД емитира втори облигационен заем в размер на 5 млн. евро, съобщи Българска фондова борса- София.

Облигациите са общо 5 000 на брой, всяка с номинал от 1 000 евро, а срокът на емисията е 5 години с падеж на 16 април 2012 година. Лихвеният купон е плаващ, равен на тримесечния EURIBOR+2,75%, но не по-малко от 6% годишно. Главницата е платима на осем равни части по 625 хил. евро, заедно с дължимите лихви на датите на последните осем лихвени плащания през четвъртата и петата година от облигационния заем.

Емисията включва и "кол" опция в полза на Евролийз Ауто АД, позволяваща на дружеството предсрочно погасяване на заема при цена 101 за 100 номинал, на всяка лихвена дата, при условие, че в предходните два лихвени периода купонът е надхвърлил 7%.

Всички плащания по емисията (лихвени плащания и плащане на главницата) са застраховани в ЗД Евро Инс АД срещу риск от неплащане. Застрахователната полица ще бъде предадена на довереника на облигационерите - Банка Пиреос България АД.

Евролийз Ауто поема задължението облигациите да бъдат регистрирани за търговия на БФБ – София в срок не по-дълъг от шест месеца от издаването им.

Първата емисия на Евролийз Ауто, издадена през юли миналата година на стойност 3 млн. евро, бе регистрирана за търговия на борсата миналия месец.

Мажоритарен собственик на Евролийз Ауто е Еврохолд България. Предметът на дейност на дружеството включва предоставяне на автотранспортни средства, машини, съоръжения и оборудване на лизинг, както и всички обслужващи дейности, свързани с договорите за лизинг.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още