IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Тодоров: Цената на вчерашния аукцион бе напълно справедлива

Днес винарска изба Тодоров АД бе официално представена от Българска фондова борса - София

11:39 | 18.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Иван Тодоров: Цената на вчерашния аукцион бе напълно справедлива
Цената на вчерашния акукцион бе обективна и напълно справедлива, заяви Иван Тодоров, изпълнителен директор на винарска изба Тодоров АД, по време на официалното представяне на дружеството, организирано от Българска фондова борса – София.

Това е цената, определена от пазара, като личните ми очаквания в никакъв случай не са били по-големи. Прогнозите варираха около тази стойност. Убеден съм, че оттук нататък цената ще следва възходяща тенденция, тъй като съм запознат с възможностите на компанията“, каза още Тодоров.

Вчера бе проведен търг за 1,1 млн. акции на Тодоров АД по метода бук-билдинг, като цената на отсичане бе 2 лв. за акция. Днес между 13 и 14 ч. сделките ще бъдат регистрирани на БФБ-София.

Ако се съди по обемите на вчерашния аукцион, вероятно част от книжата са записани от големи институционални инвеститори. Предполагам, че това ще стане ясно след официалното приключване на сделките утре. Преди търга имаше проявен интерес и от страна на чуждестранни инвеститори“, заяви Биляна Вълкова, ръководител на отдел „Инвестиционно банкиране“ в ИП БенчМарк Финанс, които бяха мениджър по емисията.

С листването на Тодоров АД за търговия целим както популяризация на самата компания, така и на винената култура въобще. Освен ценителите на виното, които досега са имали възможност да се запознаят с нашите продукти, сега вече и по-широк кръг от хора, които искат да се обвържат по-сериозно с компанията, ще могат да закупуват акции чрез борсата“, каза Иван Тодоров.

Разбира се, ще разчитаме на капиталовия пазар и като алтернативен метод за финансиране на инветиционните ни планове, които през следващите няколко години се очаква да бъдат значителни. Това, което мога да обещая на закупилите акции на Тодоров АД, е едно добро бъдеще и, надявам се, добри печалби“, добави Тодоров.

С листването на Тодоров АД секторът на винопроизводството става по-силно представен на борсата. След отписването на Винком АД – Бургас и Черноморско злато АД – Поморие единствената останала публична компания от тази сфера бе Винзавод-Асеновград АД“, каза Румен Соколов, ръководител на отдел „Привличане на емитенти“ на БФБ-София.

Тодоров АД отчита 43% ръст на приходите от продажби до 2 млн. лв. за 2006 г. спрямо 1,4 млн. лв. за 2005 г. Нетната печалба на Тодоров АД намалява от 215 хил. лв. за 2005 г. на 76 хил. лв. за 2006 г.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още