IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брокери очакват презаписване на емисията на Каолин

Общо 35% от отговорилите инвеститори в анкета на Investor.bg ще участват в подписката на Каолин

16:04 | 16.04.07 г.
Брокери очакват презаписване на емисията на Каолин

Очаквате ли емисията на Каолин в размер на 5 млн. акции при минимална емисионна цена 12,5 лв. да бъде презаписана?“ Това е въпросът, с който се обърнахме към брокери във връзка с предстоящата подписка за акции на компанията, която ще започне в сряда (18 април) и ще приключи в петък (20 април).

Ето какво ни отговориха брокерите:

Владислав Панев, Председател на СД на УД Статус Капитал АД

- Да емисията ще бъде презаписана.

Цветослав Цачев, ръководител Анализи в ИП Елана Трейдинг АД

- Да, ще бъде презаписана, дори няма да се учудя, ако има доста голямо презаписване. Минималната цена е висока на фона на достигнатите резултати през 2006 г., дори висока на база очакванията на мениджмънта за 2007 г.

Емисионната цена е висока и спрямо българските аналози – другите добивни компании се търгуват на доста по-малки съотношения цена/печалба и цена/продажби, но имат и доста по-лоши перспективи. Мисля, че интересът към българския пазар е много висок, Каолин е интересно дружество, има добро представяне в последните години и има добри перспективи.

Аз мисля, че пазарът е готов да участва въпреки високата цена.

Марин Костурски, брокер ИП БенчМарк Финанс АД

- Очаквам презаписване, дружеството е доста перспективно, развива се добре и емисията му ще бъде презаписана, въпреки че цената е 12,5 пъти над номиналната стойност.

Христо Дженев, ИП Интеркапитал Меркетс АД

- Да, емисията ще бъде презаписана.



„Презаписване на емисията на Каолин е напълно вероятен сценарий”, се казва и в анализ на ИП Карол АД, разпространен сред клиентите на посредника през миналата седмица.

Според резултатите от анкета на Investor.bg, в която към инвеститорите се отправя въпросът в кое от предстоящите листвания ще участват, 24% към момента отговарят, че това ще е листването на Каолин, за 10% изборът е Тодоров АД, 11 на сто ще участват и на двете, 14% все още не са решили, а 41% няма да участват на нито едно от двете. Участвалите в анкетата до момента са 481 души.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Каолин АД - облигации(BKAO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още