IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повече от половината партии не са подали отчети за миналата година

Миналата година редовно отчелите се партии са били 63

13:19 | 16.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Повече от половината партии не са подали отчети за миналата година

От всичките регистрирани 359 партии 253 не са подали годишните си финансови отчети за 2006 година в Сметната палата, съобщи председателят на палатата проф. Валентин Димитров.

Всички парламентарно представени партии са подали отчет за миналата година и са спазили изискванията на действащия сега закон за политическите партии, уточни той.

Миналата година редовно отчелите се партии са били 63.

Съгласно Закона за политическите партии, срокът в който всяка партия представя финансовите си отчети е 31 март. Към отчета се прилага декларация със списък на физическите и юридическите лица, направили дарения, вида, размера, стойността и целта на даренията, както и отделен списък на дарителите-юридически лица с нестопанска цел, в които учредители на управителните или контролните органи са членове на ръководните или контролните органи на съответната политическа партия, техни деца или съпрузи.

До три месеца Сметната палата ще извърши одит на финансовата дейност и управлението на предоставеното държавно или общинско имущество на политическите партии.

След извършването на одита председателят на Сметната палата ще изпрати на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите отчетите на
политическите партии, получаващи държавна субсидия, списък на политическите партии, които не са подали в срок отчетите си, както и списък на юридическите лица с нестопанска цел, които не са подали в срок декларацията.

От Сметната палата напомнят, че срокът за подаване на ежегодни декларации пред публичния регистър към председателя на Сметната палата е 30 април, а не както е било досега 31 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още