IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Краен срок за декларациите за облагане на доходите на физическите лица

От НАП увериха, че офисите на агенцията ще бъдат с работно време, което ще позволи да бъдат обслужени всички чакащи клиенти

09:01 | 16.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Краен срок за декларациите за облагане на доходите на физическите лица

Днес е последният ден, в който самоосигуряващите се лица могат да подадат декларация за дължимите осигурителни вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване, универсален пенсионен фонд и здравно осигуряване през предходната календарна година. 

Съгласно обявения срок, 16 април е последната дата, на която формулярите трябва да бъдат изпратени в Националната агенция за приходите (НАП). Данъкът върху доходите трябва да се внесе до 30 дни след подаването на декларацията, като плащането му може да стане с дебитна карта по интернет, с банков превод или с пощенски запис.

Декларацията се подава в офиса на НАП по постоянен адрес на лицето, по интернет с електронен подпис или по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка. Заедно с нея се подава протокол, в който се отбелязва периодът, през който е извършвана дейност и за който се дължат осигурителни вноски. Прилагат се служебни бележки, удостоверяващи получения доход през 2006 г. и удържаните данъци, както и други документи при необходимост.

Декларацията за облагане на доходите подават едноличните търговци, лицата, работещи по граждански договори, хората, които упражняват свободни професии, наемодатели, земеделски производители и други.

Хората, които работят единствено по трудов договор, и едноличните търговци, които през 2006 г. не са осъществявали дейност, не подават декларация за доходите.

Физическите лица, които ползват данъчно облекчение за деца (семейното подоходно облагане) или друго данъчно облекчение за извършени дарения, и през 2006 г. са работили единствено на трудов договор, могат да подадат декларация за доходите и след 16 април 2007 година.

До 12 април по интернет са били подадени над 1800 годишни декларации за облагане на доходите, съобщиха от НАП. Очаква се днес - в последния ден на данъчната кампания, да бъдат подадени над 300 000 декларации.

От НАП увериха, че офисите на агенцията ще бъдат с работно време, което ще позволи да бъдат обслужени всички чакащи клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още