IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наш Дом България ще представя продукция на международните пазари

През тази година Наш дом България Холдинг планира да произведе над 120 тона биологични замразени зеленчуци, консерви, компоти и конфитюри

13:50 | 13.04.07 г.
Наш Дом България ще представя продукция на международните пазари

Наш Дом България Холдинг АД е поканено да представи своята продукция на международната конференция и изложение на доставчиците на Metro Group, съобщиха от холдинга. Форумът ще се състои от 14 до 16 май в Конгресния център в Дюселдорф. Очаква се да участват над 1 200 търговци и над 600 доставчици на международната верига хипермаркети.

През тази година Наш Дом България Холдинг планира да произведе над 120 тона биологични замразени зеленчуци, консерви, компоти и конфитюри от сертифицирани биологично чисти суровини - корнишони, капия, ягоди, малини, праскови, сини сливи, ябълки, както и около 1000 тона конвенционални консервирани и дълбоко замразени плодове и зеленчуци.

В края на миналата година първата партида от 20 000 опаковки с биологично чиста продукция на Наш Дом България Холдинг се продаде в хипермаркетите на МЕТРО Кеш енд Кери България.

Едно от основните изисквания към биологичните зеленчуци е да са отгледани на екологично чиста земя, която да не е третирана в продължение на не по-малко от три години с каквито и да е химически торове и препарати. Друго условие е всички останали съставки, използвани при преработката на зеленчуците, да са натурални и биологично чисти. Засега Наш Дом България Холдинг АД е единствената фирма, която предлага сертифицирани биологични зеленчукови храни в България, се посочва в съобщението.

Холдингът присъства на българския пазар от 1996 г. Той реализира своята продукция както на вътрешния пазар, така и в Русия, Германия, Австрия, САЩ, Канада, Япония и др.

Акциите на дружеството поскъпнаха с 1,04 на сто днес до 1,950 лв. средна цена при изтъргувани 25 лота.

Свързани компании:

Наш Дом България Холдинг АД(HDOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още