IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Булгартабак намали цената на Ямбол БТ до минимум 700 хил. лв.

Предишната цена, която холдингът определи, бе в размер на 1,4 млн. лв.

17:18 | 13.04.07 г.
Булгартабак намали цената на Ямбол БТ до минимум 700 хил. лв.
Булгартабак холдинг определи нова минимална конкурсна цена от 700 000 лв. за продажбата на 256 170 акции от капитала на Ямбол БТ, представляващи 99,73 на сто от капитала му, съобщи БФБ-София.

Предишната цена, която холдингът определи, бе в размер на 1,4 млн. лв.

Продажбата се планира да се осъществи чрез публичен конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти предложената покупна цена.

Подаването на офертите е в 30-дневен срок, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация. Конкурсната документация за провеждането на новия конкурс за продажба е идентична с одобрената при провеждането на първоначалния конкурс, но с отразени нови финансови параметри.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като датата за получаване на оферти ще бъде след средата на май 2007 г.

В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати - за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

На 15 май на смесен закрит аукцион на БФБ холдингът ще предложи общо 753 062 акции, представляващи 78,27% от капитала на Гоце Делчев БТ при минимална лимитирана цена от 2,25 млн. лв.

В средата на май Булгартабак холдинг ще предложи 159 714 акции от капитала на Смолян БТ АД, представляващи 99,96% от капитала му за минимум 1,5 млн. лв. Акциите ще бъдат предложени на конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти – предложената покупна цена.

Общо 461 828 акции, или 90,56% от капитала на Кърджали БТ, ще бъдат предложени чрез конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена.

Минималната конкурсна цена е 2,5 млн. лв., а оферти могат да се подават в 30-дневен срок, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Днес нямаше сключена сделка с акциите на Булгартабак Холдинг. Търсене има при цена 33,22 лв., а предлагане – на 34,5 лв.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още