IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отказаха комплексно разрешително на Кремиковци

Има възможност да бъде подновена процедурата по издаване на комплексно разрешително

15:18 | 11.04.07 г.
Отказаха комплексно разрешително на Кремиковци
Отказ за издаване на комплексно разрешително на Кремиковци подписа министър Джевдет Чакъров, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Мотивите са, че дружеството не може да изпълни условията, зададени в подаденото заявление за издаване на комплексно разрешително и в програмата за привеждане в съответствие. Освен това има сериозно закъснение в сроковете за изпълнение на програмата.

Зам.-министър Чавдар Георгиев е посочил, че има възможност да бъде подновена процедурата по издаване на комплексно разрешително и че новият собственик на комбината е изразил готовност да направи това скоро.

Той трябва да подаде ново заявление, да посочи нови цели за развитие и нова програма за привеждане в съответствие. Дотогава ще бъде в сила действащата месечна санкция на Кремиковци за неизпълнение на изискванията за допустими норми на изпусканите вредни емисии, която е в размер на 106 хил. лева.

Същевременно от Кремиковци съобщиха, че имат разработена комплексна екологична програма на стойност 312 млн. долара до 2011 г., 118 млн. от които са за обособени екологични съоръжения. Целта на дружеството е дейността му да бъде приведена в пълно съответствие с нормите на ЕС в следващите 4 години.

Изпълнението на екологичната програма вече е в ход. Проектите, по които се работи и тези, на които предстои реализация, ще бъдат вписани в заявлението за комплексно разрешение на дейността. Пакетът от документите ще бъде депозиран в понеделни, 16 април, уточняват от дружеството.

Крайният срок за приключване на процедурата по издаване на всички комплексни разрешителни е октомври 2007 година. Чавдар Георгиев каза, че има възможност дотогава новата процедура за металургичния комбинат да приключи с решение.
 
Акциите на Кремиковци поскъпнаха с 0,21 на сто днес до 14,14 лв. средна цена при изтъргувани 30 лота.

Актуализирано към 16:30.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още