IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кейбълтел финализира сделката за Евротур, навлиза в Македония и Сърбия

През следващите две години компанията ще вложи 20 млн. евро за развитие на инфраструктурата си

18:54 | 10.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кейбълтел финализира сделката за Евротур, навлиза в Македония и Сърбия

Кейбълтел АД обяви днес, че е финализирал сделката за придобиването на кабелния бизнес на групата на Евротур, която включва мрежите на ЕстНет София, Верея Кабел – Стара Загора, Евротур Чирпан и Козлодуй. Сумата по закупуването, което вече получи одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, не бе уточнена.

Това е поредното придобиване, което нашата компания извършва. Предишните по-големи сделки бяха за кабелни дружества в Димитровград, Хасково, Шумен и Разград“, коментира за Investor.bg Димитър Радев, вицепрезидент Международно бизнес развитие, маркетинг и програми на Кейбълтел.

По данни на компанията Кейбълтел вече покрива близо един милион домакинства и има пазарен дял от 68% в страната.

До края на годината дружеството планира и нови сделки, както и излизане на други пазари в региона. На първо време компанията смята да придобие няколко кабелни оператора в Македония, водят се преговори за Сърбия, а в по-далечно бъдеще се очаква и стъпване в Турция, съобщи Димитър Радев.

През следващите две години Кейбълтел планира мащабна инвестиционна програма за развитие на инфраструктурата на дружествата в групата, като за целта ще бъдат вложени около 20 млн. евро.

Кейбълтел е част от базиран в САЩ бизнес конгломерат, контролиран от частни инвеститори, с широк спектър от инвестиционни проекти в области като управление на недвижими имоти, телекомуникации, проучване и добив на нефт и природен газ и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още