IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Долни чифлик получава 7 млн. евро за пречиствателна станция

Преди седмица е започвал дълбочинен сондаж от румънска фирма на дълбочина 5 хиляди метра край село Гулица, община Долни Чифлик в търсене на нефт

09:30 | 06.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Долни чифлик получава 7 млн. евро за пречиствателна станция

Основният проблем на община Долни Чифлик, разположена в югозападната част на Варненска област, е с пречистването на отпадните води, другите са свързани с остарялата инфраструктура, така обобщи кметът Борислав Натов наболелите, разрешими проблеми на града.

Тази година бюджетът на община Долни Чифлик е с близо 1 млн. лв. повече в сравнение с предходната и те ще бъдат използвани за ремонти на училища и детски градини. В момента се работи по 10 проекта в общината, като основните са за подобряване околната среда и инфраструктурата.

Започнало е изграждането и разширяването на канализационната мрежа, трябва да се направи и пречиствателна станция. За тази цел от общинския бюджет за предвидени около 3 млн. лв., австрийска банка ще отпусне финансиране в размер на 7 млн. евро. Това е възможно благодарение на подписаното споразумение между България и Австрия за инвестиране в публични проекти, на принципа на публично-частното партньорство.

Разработихме проект, пуснахме го и получихме известие, че “Дексия Комунал Кредит банк” проявява интерес за този род финансиране”, обясни Борислав Натов.

Преди седмица е започвал дълбочинен сондаж от румънска фирма на дълбочина 5 хиляди метра край село Гулица, община Долни Чифлик в търсене на нефт, съобщи още кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още