IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Телекомът на Овергаз пусна интерактивна телевизия

От 2004 г. досега Вестител БГ е вложил 20 млн. лв. в развитие на оптичното трасе, което се използва за новата услуга

19:00 | 04.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Телекомът на Овергаз пусна интерактивна телевизия

Вестител БГ, телекомуникационното дружество на газовата компания Овергаз, обяви днес, че е стартирало проекта си за интерактивна телевизия.

Изграждането на оптичната мрежа за услугата, която ще се предлага само като част от пакет, включващ и високоскоростен интернет и гласова телефонна услуга, е започнало през 2004 г., уточниха от дружеството за Investor.bg. До момента в проекта са вложени 20 млн. лв.

Интерактивната телевизия представлява пренос на цифров и видео сигнал и мултимедийни услуги по оптичен кабел, при които зрителят може да управлява гледаното съдържание чрез интерактивен портал. Според Вестител тази възможност може да става база за извършване на пийпълметрични проучвания, като ще се взима предвид направеният предварителен избор на потребителите за конкретни предавания или филми, ако разбира се предположи и реална гледаемост след това.

Към момента услугата е активна само в някои от южните квартали на столицата - Бояна, Горна баня, Овча купел, Витоша, Хладилника, Манастирски ливади, Павлово. В бъдеще покритие се предвижда и в други райони на София, както и в градовете Варна, Велико Търново, Русе и Бургас. Не е ясно обаче в какъв срок ще се случи това, тъй като в близко бъдеще ще се уплътнява покритието в първите квартали, в които е пусната телевизията.

Засега от компанията не предоставят и прогнози за пазарното си присъствие и представяне спрямо кабелните и LAN оператори, които също предоставят т.нар. „тройни услуги“.

До 2014 г. Вестител БГ планира инвестиции от 153 млн. лв. за развитие на оптичното си трасе, което ще комбинира „тройната услуга“ и газоразпределение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още