IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха договора за приватизация на Топлофикация Сливен

Сумата по сделката е 12,76 млн. лв., от които 20% се заплащат в компенсаторни инструменти

12:07 | 04.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подписаха договора за приватизация на Топлофикация Сливен

Агенцията за приватизация и „Мина Черно море - Бургас” ЕАД, София подписаха договора за приватизационна продажба на 4 966 419 броя акции, представляващи 100% от капитала на „Топлофикация Сливен” ЕАД, Сливен, съобщиха от агенцията.

Договорът беше подписан от изпълнителния директор на АП Тодор Николов и от изпълнителния директор на дружеството купувач Милен Влашки.

Сумата по сделката е 12,761 млн. лв., от които 20% се заплащат в компенсаторни инструменти.

Документи за участие в приватизационната процедура за Топлофикация Сливен бяха закупили пет дружества, но единствената подадена оферта беше тази на „Мина Черно море – Бургас“.

Купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол. Основният предмет на дейност трябва да бъде запазен също за срок от поне три години, като за същия период не се допуска и ликвидация или преобразуване на дружеството.

Разходите за труд следва да бъдат поддържани във всяка от 3-те години след приключване на сделката на не по-ниско равнище от това, които дружеството е имало през годината, приключила на 31 декември 2006 г.

Купувачът се задължава да встъпи като съдлъжник в просрочени публични задължения на дружеството към българската държава и в задълженията на дружеството към търговски дружества, в които българската държава притежава повече от 51 на сто от капитала им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още