IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френската Dalkia официално стана новият собственик на Топлофикация Варна

Договорът за приватизацията на варненската топлофикация, който е на стойност 6,78 млн. евро, беше подписан в края на януари тази година

12:13 | 03.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Френската Dalkia официално стана новият собственик на Топлофикация Варна

Агенцията за приватизация (АП) джироса временното удостоверение на френската Dalkia International за 39 648 броя акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация Варна” ЕАД, след като бяха изпълнени предварителните условия, предхождащи прехвърлянето, съобщиха от агенцията.

С това френската компания придобива правото на собственост върху продадените акции и приватизационната процедура е завършена.

Окончателното приключване на сделката стана възможно след влязло в сила решение на Комисията за защита на конкуренцията относно концентрацията на стопанска дейност и окончателно плащане на покупната цена от купувача.

Договорът за приватизацията на варненската топлофикация, който е на стойност 6,78 млн. евро, беше подписан в края на януари тази година.

Купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол. Основният предмет на дейност трябва да бъде запазен за най-малко три години и да не бъде допускана ликвидация или преобразуване.

Снабдяването с топлинна енергия трябва да бъде поддържано постоянно, като се допуска прекъсване само в случаите, предвидени в издадената лицензия.

Освен това Dalkia се задължава да поддържа разходите за труд във всяка от 3-те години след приключване на сделката, поне на равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през годината, приключила на 31 декември 2005 г.

Купувачът се задължава и да встъпи като съдлъжник в просрочени публични задължения на дружеството към българската държава и в задълженията на дружеството към търговски дружества, в които държавата притежава повече от 51 на сто от капитала им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още