IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на София Комерс ще решават за разпределяне на обещания дивидент

Според проекторешението на акционерите, притежаващи привилегировани акции, ще бъде разпределен гарантираният кумулативен дивидент в размер на 0,4 лв.

17:07 | 02.04.07 г.
Акционерите на София Комерс ще решават за разпределяне на обещания дивидент
София Комерс - Заложни къщи АД свиква Общо събрание на 30 май от 12 часа, на което акционерите ще решават за разпределяне на финансовия резултат, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Проекторешението предвижда на акционерите, притежаващи привилегировани акции, да бъде разпределен гарантираният кумулативен дивидент в размер на 0,4 лв. на една привилегирована акция за 2006 г., а на акционерите, притежаващи обикновени акции, да не бъде разпределян дивидент.

Миналата година дружеството обеща, че за 2006 г. всяка привилегирована акция ще носи по 0,40 лв. дивидент, докато за годините от 2007 до 2015 дивидентът ще е 0,75 лв. за акция.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 14 юни от 12 часа на същото място и при същия дневен ред, а поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Държавен вестник.

Последната дата за сключване на сделки с акции на София Комерс, даващи право на глас в ОСА, е 14 май.

На 29 март Съветът на директорите на дружеството взе решение за закупуване на недвижим имот, а именно магазинно помещение с площ 49,70 кв. м в София, а сделката бе изповядана на 30 март на цена 38 хил. евро.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на София Комерс. Търсене има при цена 5,81 лв., а предлагане – на 6 лв.

Свързани компании:

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още