IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София Комерс-Заложни къщи купи имот с площ 50 кв.м. за 38 хил. евро

През март София Комерс-Заложни Къщи откри шест нови обекта в страната

14:13 | 31.03.07 г.
София Комерс-Заложни къщи купи имот с площ 50 кв.м. за 38 хил. евро
На събрание на СД на София Комерс-Заложни къщи АД-София от 29 март е взето решение за закупуване на недвижим имот, а именно магазинно помещение с площ 49,70 кв.м. в гр.София, жк.Овча Купел, съобщи БФБ-София.
 
На 30 март сделката бе нотариално изповядана на цена 38 хил. евро, с което броят на закупените обекти става 5 на обща балансова стойност над 400 хил. лева.
 
През март София Комерс-Заложни Къщи откри шест нови обекта в страната – в градовете Червен бряг, Тутракан, Царево, Благоевград, Минно селище Черно море и трета заложна къща в гр. Перник.
 
Отделно, поради нерентабилност, са закрити три заложни къщи в София в кварталите Люлин 6 и Филиповци.
 
София Комерс – Заложни къщи АД прогнозира ръст на приходите от 20% до 1,85 млн. лв. за 2007 година и нетна печалба от 601 хил. лв.
 
За 2006 г. дружеството отчете печалба на стойност 535 хил. лв. при положителен финансов резултат за 2005 г. в размер на 164 хил. лв.
 
Основните приходи на София Комерс се формират от лихви по предоставените кредити. За 2006 година дружеството е отпуснало кредити на стойност 9,17 млн. лв.
 
През октомври миналата година София Комерс-Заложни къщи набра 2,107 млн. лв. в резултат на осъществено IPO на 400 000 привилегировани, безналични, поименни акции с право на един глас в ОСА, с номинална стойност 1 лев и с минимална емисионна стойност от 5 лв.
 
На 13 март стана ясно, че свързаното със София Комерс дружество София Комерс Кредит Груп възнамерява да се листне на БФБ.
 
Тогава Николай Христов, директор за връзки с инвеститорите на София Комерс-Заложни къщи, заяви за Investor.bg, че идеята за листването на София Комерс Кредит Груп е в начален етап и все още не са ясни конкретните параметри, но е възможно първоначално дружеството да пусне облигационна емисия и едва след това да излезе на борсата като публично дружество. Не е ясно дали София Комерс Кредит Груп ще излезе директно с първично публично предлагане (IPO), или чрез вторично предлагане.
 
По време на вчерашната борсова сесия с книжата на София Комерс-Заложни къщи не бяха сключени сделки. Търсене има при цена 5,808 лв.,  предлагане – при цена 6 лв.

Свързани компании:

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още