IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За пета поредна година ще запознават ученици с небанковия финансов сектор

Петата поредна образователната програма „Небанков финансов сектор в България“ се организира за учениците от професионалните гимназии по икономика

13:43 | 30.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
За пета поредна година ще запознават ученици с небанковия финансов сектор

Комисията за финансов надзор, Министерството на образованието и науката и фондация Атанас Буров организират за пети пореден път образователната програма „Небанков финансов сектор в България“ за учениците от професионалните гимназии по икономика в страната, съобщиха от КФН.

Мероприятието ще се проведе от 1 до 6 април в учебния център на Националната агенция по приходите в Банкя.

Целта на тази форма на обучение е да запознае младото поколение с практическите аспекти на финансовия бизнес и да засили интереса им към света на финансите, заявяват от комисията.

Тази година участие ще вземат близо 30 ученици и учители от 21 професионални гимназии с икономически профил от цялата страна. Програмата ще бъде официално открита на 2 април от председателя на КФН Апостол Апостолов.

Обучението има теоретична и практическа насоченост. По време на лекциите участниците ще се запознаят с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари. Практическата част включва посещения и занимания в Комисията за финансов надзор, БФБ – София, офиси на инвестиционни посредници и застрахователни компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още