IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ХЕС ще гласуват разпределение на печалбата на 14 юни

На събранието ще се гласуват и промени в устава на дружеството във връзка с предстоящото увеличение на капитала

11:55 | 30.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на ХЕС ще гласуват разпределение на печалбата на 14 юни

Хидравлични елементи и системи (ХЕС) свиква Общо събрание на акционерите на 14 юни 2007 година, на което ще се гласува решение за разпределение на финансов резултат и промени в устава на дружеството във връзка с предстоящото увеличение на капитала, става ясно от съобщение на Българска фондова борса – София.

За момента няма конкретно предложение за разпределението на финансовия резултат за миналата година“, каза за Investor.bg Николай Митанкин, директор за връзки с инвеститорите на Стара планина Холд, което притежава 73,7% от капитала на Хидравлични елементи и системи.

През последните няколко години ямболското предприятие винаги е разпределяло дивиденти, като за предходната година нетният дивидент бе на стойност 0,93 лв. на акция. Нетният финансов резултат на компанията за 2006 година е положителен в размер на 1,76 млн. лв, което представлява повишение от 27,8% на годишна база.

Хидравлични елементи и системи планира да увеличи капитала си от 2,62 млн. лв. на 3,04 млн. лв., чрез издаване на 419 173 нови акции с номинална стойност от 1 лв. Средствата от увеличението са предвидени за повишение на производствените мощности на дружеството с цел посрещане на търсенето.

Надяваме се в понеделник (2 април) проспектът за увеличението на капитала да бъде внесен за одобрение в Комисията за финансов надзор. Веднага след това ще съобщим официално и предложената емисионна цена на новите акции“, каза още Митанкин.

При липса на кворум Общото събрание на акционерите ще се проведе на 28 юни тази година. Последната дата за сключване на сделки с акции на Хидравлични елементи и системи, даващи право на глас, е 29 май.

От началото на днешната борсова сесия до момента книжата на компанията бележат лек спад от 0,37% до 26,62 лв. Офертите са на нива от 26,56 лв. „купува“ и 26,99 лв. „продава“.

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още