IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратиха производството по несъстоятелност на Пиринхарт

На 26 март БФБ съобщи, че дружеството свиква ОСА на 11 май, на което акционерите ще вземат решение за увеличаване на капитала му

17:08 | 29.03.07 г.
Прекратиха производството по несъстоятелност на Пиринхарт

Окръжен съд Благоевград е определил прекратяване на производството за несъстоятелност на Пиринхарт АД-Разлог, съобщи БФБ-София.

През септември миналата година същият съд допусна обезпечение на искането за обявяване в несъстоятелност на Пиринхарт чрез налагане на обща възбрана върху недвижимите вещи и запор върху движимите вещи и вземания на дружеството.

На 26 март БФБ съобщи, че дружеството свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 11 май, на което акционерите ще вземат решение за увеличаване на капитала му.

Пиринхарт АД е с основна дейност производство на целулоза, хартии за вълнообразен картон, опаковки от хартия, терпентин, талово масло, топло- и електроенергия, резервни части, вътрешна и външна търговия с основна сфера на дейност – целулозно-хартиена промишленост.

През февруари тази година Алфа Дивелопмънтс ЕАД, което е 100% собственост на Алфа финанс холдинг, придоби 82,106% от капитала на Пиринхарт.

Вчера стана ясно, че Алфа Дивелопмънтс е коригирало търговото предложение към останалите акционери на Пиринхарт от 4,3 лв. до 4,35 лв. за акция. Алфа Дивелопмънтс не е заявило намерение за отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН.

Справка в АПИС сочи, че Алфа финанс холдинг притежава пряко 14,323% от капитала и на Каолин АД, което възнамерява да излезе на БФБ с IPO.

За миналата година загубата на Пиринхарт намаля до 342 хил. лв. от 1,021 млн. лв. през 2005 г. Нетните приходи от продажби отбелязаха ръст от 40% до 1,951 млн. лв.

Основният капитал на дружеството е 659 хил. лв., а собственият - 3,489 млн. лв. Активите на Пиринхарт към края на миналата година възлизат на 10,254 млн. лв.

Днес 30 акции на Пиринхарт смениха своя собственик, което се отрази в повишение на пазарната им оценка с 27,11% до цена от 5,11 лв. Търсене има при цена 5 лв., а предлагане липсва.

Свързани компании:

Пиринхарт АД(4PJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още