IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 20 хил. румънски туристи пристигат за Великден в Златни пясъци

Единият от нерешените проблеми обаче преди туристическия сезон е този със здравеопазването

18:16 | 27.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Над 20 хил. румънски туристи пристигат за Великден в Златни пясъци
Тази година летният туристически сезон във Варна ще започне много по-рано от предходните години - още в дните около Великден. От 6 април има заявени тридневни пакети за над 20 хил. румънски туристи, които ще почиват в курортен комплекс "Златни пясъци", каза Гриша Фиданов, председател на Съюза на хотелиерите в комплекса.

Колко ще са общо отмарящите румънски туристи за Великден у нас не може да се каже отсега, но при всички случаи ще са в пъти повече от миналата година, когато се очерта тенденцията за бум на почиващи по нашето Черноморие румънци. Как ще ги задържим обаче впоследствие, ще трябва да се помисли добре отсега, коментира Фиданов.

Единият от нерешените проблеми преди туристическия сезон е този със здравеопазването. Бавната и незавършена здравна реформа в държавата логично рефлектира и върху здравното обслужване по комплексите. Не може да се постави като условие заявка само от здрави туристи, но е на път това да се случи предвид невъзможността курортистите да получават здравна помощ, каза още той.

Чуждите пациенти в "Златни пясъци" могат да бъдат обслужвани от 17 линейки, на които са необходими поне 30 минути, за да стигнат до комплекса, и то ако минат през Аладжа манастир. Втори път до "Златни пясъци" все още не е направен и ако магистралата е временно затворена поради катастрофа например, ситуацията се усложнява още повече, предупреди председателят на Съюза на хотелиерите.

"Не бива проблемите на нашето здравеопазване да се отразяват негативно на туризма ни”, заключи Фиданов.

По данни на варненската туроператорската фирма Club Magellan три хиляди румънци са посрещнали Нова година по нашето Черноморие в курортните комплекси “Златни пясъци”, “Св. Св. Константин и Елена”, в Балчик и Кранево.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още