IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акциите на ФИА България стартира в понеделник

Емисията е в размер на 700 хил. лв., а присвоеният борсов код е FIA

11:07 | 27.03.07 г.
Търговията с акциите на ФИА България стартира в понеделник
Емисията акции на ФИА България АД ще бъде въведена за търговия на 2 април (понеделник), стана ясно от съобщение на БФБ - София.

За целта борсовата институция регистрира емисията на дружеството на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А“, която е в размер на 700 хил. лв., разпределена в 700 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, всяка с номинална стойност от 1 лев.

Присвоеният борсов код е FIA, а представляващ дружеството е изпълнителният директор Магдалини Николаос Маргарити.

Предметът на дейност на ФИА България е предоставяне на изследователски услуги и такива в областта на съвременните технологии, производство и предоставяне на услуги, свързани с нови технологии.

ФИА България планира до 2009 година инвестиции със собствени средства на стойност 11,75 млн. лв., които ще отидат за построяване на 10 хил. кв. м жилищни площи и 10 хил. кв. м от техно-парк.

Към края на 2006 година Фиа Корпорейшън, Солун притежава 68,68% от капитала на Фиа България, а останалата част от капитала е собственост на 30 физически лица, сред които няма акционер, който да притежава над 5 на сто от капитала на дружеството.

Свързани компании:

Мен инвестмънт груп АД(4F4)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още