IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 550 фирми с участие на Винария 2007

Част от програмата на Винария 2007 са националните дегустации на вина и високоалкохолни напитки, в които участват общо 752 конкурсни проби

08:58 | 27.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Над 550 фирми с участие на Винария 2007

Винари и лозари заемат четири панаирни палати и прилежащите им открити площи на 15-та Международна изложба Винария 2007, която започва в сряда и ще продължи до края на месеца, съобщиха от панаирния пресцентър. Изложбата се организира от Международния панаир - Пловдив, съвместно с Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

Във форума участват 556 фирми от 35 държави и са с 39 повече в сравнение с миналата година. От българска страна участват 203 производители и търговци от бранша, сред които винарски изби, научни институти, фирми за преработка на грозде, за машини и съоръжения за отглеждане на лозя, за бутилиране и опаковки.

За първи път във Винария се включват Люксембург, Македония, Полша, Швеция. С най-големи експозиции и най-много фирми са Италия, Франция и Германия, а официално участие в изложбата имат Аржентина, Франция, РЮА.

Най-голяма изложбена площ заемат 79-те фирми, произвеждащи и търгуващи с вина и други алкохолни напитки, които предлагат изключително богат асортимент от качествени трапезни, колекционни, пенливи и газирани, и ароматизирани вина.

Част от програмата на Винария 2007 са националните дегустации на вина и високоалкохолни напитки, организирани от НЛВК, в които участват общо 752 конкурсни проби. Изложителите с най-добри продукти ще получат награди. Освен конкурсната процедура, изложението има и съпътстваща програма от семинари и презентации, както и конференция, на която ще се разискват предизвикателствата пред винарския сектор в Югоизточна Европа в процеса на глобализация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още