IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 26 март

07:21 | 26.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 26 март
Банки дават ипотечен заем на доказано здрави клиенти
в. Сега
 
Част от банките започнаха да искат от клиентите да минават през пълен медицински преглед, за да им отпуснат ипотечен заем. Подобни изисквания са въвели от Банка Пиреос и от Булбанк, установи проверка на "Сега". Практиката започва да се налага за кредити, чийто размер е по-голям. "Пиреос" настоява клиентът да премине през велоергометър, ЕКГ и пълна кръвна картина, ако иска ипотечен кредит над 90 000 лв. При Булбанк процедурата се налага, в случай че исканата сума надхвърля 130 000 лв.
 
Сделките и имотите на София влизат в интернет
в. Дневник
 
Регистър на имотите, концесиите, търговските дружества и сделките на Столичната община ще бъдат качени в интернет до 2 месеца, обяви в неделя кметът Бойко Борисов. Главният секретар на общината Росен Желязков показа в неделя първия готов регистър на публичната и частната общинска собственост. Той може да бъде видян на сайта на общината www.sofiа.bg и ще бъде обновяван всяка седмица.
 
Банско сваля цените наполовина
в. Стандарт
 
Зимният курорт Банско сваля цените на картите за ски от 1 април до 50 процента. Новината съобщи за "Стандарт" маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. Така вместо 50 лв. за пропуск, както е сега, ще се плащат 35. Най-голяма е отстъпката за студенти и ученици, които ще се возят вече срещу 25 лв.
 
Преместването на фришоповете се бави
в. Новинар
 
Всичките 11 безмитни магазина, които трябваше да се преместят от входящите на изходящите гранични пунктове, все още се помещават на старите си места. Това съобщиха пред "Новинар" безмитни оператори. Собствениците на фришопове вече са подали молби в междуведомствения съвет с искания за ново местоположение. Най-много желаещи имало за ГКПП Гюешево, Златарево, Лесово и Малко Търново. Близо 38 млн. евро търговски обороти за тези три месеца са отишли във валутната система на Турция поради забавеното преместване на обектите. 
 
България остава без селскостопанска авиация
в. Новинар
 
Селското и горското стопанство в България ще останат без авиация и химическа защита от въздуха. Около стотина руски самолета и хеликоптера на български авиокомпании може да бъдат отписани от регистъра на въздухоплавателните средства тази седмица. Това ще стане, ако до 28 март Европейската комисия не приеме с анекс към своя директива от 2002 г. отсрочка за руските машини. Според директивата държавите от ЕС не могат да имат в националните си авиорегистри самолети без типов евросертификат. Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" очаква да получи от Европейската асоциация за безопасността на полетите (ЕАСА) списък с марките самолети, които ще бъдат включени в отсрочката от една година, съобщи за "Новинар" изпълнителният директор на агенцията Захари Алексиев. За тази една година е възможно руският производител да издейства необходимия типов сертификат от Европа. Другата алтернатива е българските авиокомпании да ремонтират своите руски самолети АН-24 и МИ-8 и да ги снабдят с изискваното по европейските стандарти. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още