IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чистата печалба на Евро-финанс за 2006 г. е 710 хил. лв.

По предварителните разчети на Евро-финанс за първото тримесечие на настоящата година печалбата на дружеството ще надхвърли 440 хил. лв.

17:44 | 23.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Чистата печалба на Евро-финанс за 2006 г. е 710 хил. лв.

Чистата одитирана печалба на Евро-финанс АД за 2006 г. възлиза на 710 хил. лв. спрямо 423 хил. лв. за 2006 г. Това става ясно от съобщение на дружеството, с което вчера Булгартабак холдинг е подписал анекс към договора си за консултант по преструктурирането като част от одобрения консорциум за консултант, състоящ се още от Адвокатско дружество „Събев и съдружници” и „Балканска консултантска компания” ООД.

На проведеното неотдавна Общо събрание на акционерите на Евро-финанс беше взето решение за отнасяне на цялата печалба за 2006 г. в увеличение на собствения капитал на дружеството, което е и първата крачка за постигане на капиталовите изисквания за банков лиценз.

Плановете на Еврохолд България, което е собственик на Евро-финанс, са капиталът на дружеството да бъде увеличен от 2 млн. лв. на 15 млн. лв.

Предвижда се след получаването на банков лиценз финансовата институция да извършва предимно инвестиционно и корпоративно банкиране.

По предварителните разчети на Евро-финанс за първото тримесечие на настоящата година печалбата на дружеството ще надхвърли 440 хил. лева.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още