IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нискотарифната Germanwings започва полети до България

Компанията стартира дейността си у нас с полети от София до Кьолн, а цените й ще започват от 19 евро

16:33 | 23.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Нискотарифната Germanwings започва полети до България

Germanwings, дъщерна фирма на Eurowings, която е партньор на Lufthansa, става поредната нискотарифна авиокомпания, която започва дейност в България. Превозвачът влиза на българския пазар от този месец, съобщиха от компанията. Първият полет ще е на 27 март, като през лятото разписанието на полетите ще се допълни.

Germanwings ще предлага полети от София до Кьолн, като цените на билетите ще започват от 19 евро, към които ще се включват и летищни такси. Полетите ще се извършват със самолети Airbus.

От средата на май 2007 г. Germanwings ще лети от Кьолн и Берлин до Бургас и Варна.

От компанията уточниха, че ще се фокусират върху дестинации, представляващи основните бизнес градове в Европа. „Избрахме да разширим бизнеса си и в България, защото считаме, че страната ви има голям потенциал, особено след приемането ви в Европейския съюз. Българската икономика се увеличава, все повече и повече чужди компании инвестират и са впечатлени от местния бизнес климат. По тази причина трафикът между България и другите европейски страни се увеличи много през последната година и ние ще последваме тази тенденция и за в бъдеще”, коментира Хайнц Йоахим Шътес, директор корпоративни комуникации в Germanwings.

Плановете на превозвача са до лятото на 2007 г. да лети до 66 дестинации с изходни точки градове в Германия, като страната ни се вписва в програмата за разширение на дейността на компанията. За миналата година Germanwings има оборот от 560 млн. евро, а целта за 2007 г. е той да достигне 600 млн. евро. Очакванията за броя на превозените пътници са за 8 млн. души спрямо 7,1 млн. за 2006.

Още нискотарифни авиокомпании

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още