IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две фирми победиха в конкурса „Бизнесмен на годината“ в Пловдив

Сред номинираните общо 14 фирми и бизнесмени са строителната компания Сиенит, за изграждането на три индустриални зони и мол, Хелиос металург за изграждането на първия металургичен завод на територията на Пловдив и др.

15:51 | 22.03.07 г.
Две фирми победиха в конкурса „Бизнесмен на годината“ в Пловдив

Две компании – Хъс ООД и Атаро клима ЕООД, спечелиха големите награди в конкурса „Бизнесмен на годината“ в Пловдив. Той се провежда за осма поредна година. Продажбите на фирма Хъс през миналата година са достигнали 130 млн. лв., което представлява ръст от 15 процента спрямо предходната 2005 г. Предприятието произвежда метални изделия и заготовки. През миналата година Хъс е инвестирала близо 5 милиона лева в нов склад в столицата. В Пловдив има две производствени бази. По-голямата е върху площ от 65 000 квадратни метра. Общо капиталовложенията в двете пловдивски бази на фирмата през миналата година са за 8 милиона лева. Собственици на Хъс са двама братя – Александър и Иван Асенови. В предприятието работят 200 души.

През миналата година Атаро Клима инвестира в уникална поточна линия за производство на вентилационнии климатични инсталации. Според собственика на компанията Атанас Рогачев само още 3-4 завода в Европа разполагат с такова модерно оборудване. То замества труда на 30 души. Най-големите туристически, промишлени и хотелски обекти поверяват изработката на климатизационните системи на Атаро Клима. През миналата година са оборудвани 20 хотелски комплекса в Слънчев бряг. В предприятието работят 350 души.

Шанс да попаднат в номинациите имат фирмите и бизнесмените, които отговарят на няколко критерия: ефективно управление, устойчиви резултати от дейността, обем и значимост на инвестициите, социална и културна значимост на дейността, популярност. Условие е също досиетата им да бъдат чисти. След попълването на анкети с приложена мотивация кандидатите се излъчват от община Пловдив, Областната управа, Сдружение за Пловдив, Пловдивската търговско-промишлена камара, Стопанска камара, териториалната дирекция на Националната агенция по приходите, както и от журналисти, които отразяват икономиката на града и региона.

Сред номинираните общо 14 фирми и бизнесмени са строителната компания Сиенит, за изграждането на три индустриални зони и мол, Хелиос металург за изграждането на първия металургичен завод на територията на Пловдив, ПТ Холдинг за инвестициите си от над 8 милиона евро в бизнес и търговски центрове в Пловдив и Велинград, Профилинк – за произведени над 15 милиона линейни метра профили за дограма и закупуването на завод Пишещи машини. Номинираните бизнесмени са Любозар Фратев – за изграждането на 8-етажен делови център в Пловдив, Георги Гергов за участието му в престурктурирането на Международния панаир и създаването на първото дружество с публично-частно партньорство, Антони Уваков – за откриването на втори хипермаркет от веригата Сани в Пловдив, Иван Куков за ръст в продажбата на кабели от 63 на сто (до 88 милиона лева), Димитър Георгиев, собственик на Розаимпекс – за пробива му в Кремъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още