IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк фонд имоти АДСИЦ ще разпределя дивидент от 0,013 лв. на акция

Решението ще бъде гласувано на Общо събрание на акционерите на 24 април тази година

18:02 | 21.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
БенчМарк фонд имоти АДСИЦ ще разпределя дивидент от 0,013 лв. на акция
БенчМарк фонд имоти АДСИЦ свиква Общо събрание на акционерите на 24 април тази година, на което ще се гласува разпределяне на дивидент в размер на 314 598,82 лв., или 0,013 лв. на акция. Това става ясно от съобщение, публикувано в бюлетина на Българска фондова борса – София.

На събранието ще бъде приет и годишният финансов отчет на дружеството, ще бъдат представени доклади на одитора и на директора за връзки с инвеститорите за 2006 година, а също ще бъде избран одитор за следващата година.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 10 май със същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, даващи право на глас, е на 5 април.

Днес бе публикуван одитираният отчет на БенчМарк фонд имоти за миналата година, който показа ръст на печалбата до 1,17 млн. лв. спрямо 494 хил. лв. за 2005. Активите на компанията достигат 33,58 млн. лв. в сравнение с 8,83 млн. лв. година по-рано.

Приходите от отдаване под наем на търговски площи за миналата година възлизат на 1,57 млн. лв., лихвените приходи са в размер на 518 хил. лв., а приходите от преоценка на инвестиционни имоти достигат 816 хил. лв. Съвкупните разходи на дружеството за миналата година са на стойност 1,74 млн. лв.

Към момента дружеството има пет основни проекта – търговски център в Пловдив, два придобити имота в София (в местността Караулката на Цариградско шосе, предвиден за изграждане на бизнес-административна сграда и на ул. Раковски, където ще бъде построен офис и търговски център), инвестиционен имот в Боровец, където е планирано изграждане на хотелски комплекс и придобито право на строеж в Кюстендил за изграждане на жилищен и хотелски комплекс със спортно-развлекателен център.

Днес акциите на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ поевтиняха с 2,68% до 1,45 лв. при изтъргувани 30 250 лота.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още