IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Газификацията на Карлово започва по уникален за страната метод

При този метод ще се изгради вътрешноградска мрежа и локално депо, които да се захранват от тръбата с природен газ в пловдивското село Труд

09:53 | 21.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Газификацията на Карлово започва по уникален за страната метод
По уникален за страната метод започва реализацията на проекта за газификация на Карлово, обяви кметът на града д-р Емил Кабаиванов.

При този метод ще се изгради вътрешноградска мрежа и локално депо, които да се захранват от тръбата с природен газ в пловдивското село Труд. За целта бе образувано дружество „Карлово газ” ЕООД с общинско и аржентинско участие. Ползва се голяма част от опита на аржентинската фирма „Галилео груп”.

Проектът стартира с полагането на тръби за газ по улиците, които сега се ремонтират и се подменя водопроводната им мрежа. Налягането в централната тръба на вътрешноградската мрежа ще бъде 5 бара, затова до всеки абонат ще бъде поставен преобразувател, който да сваля налягането до 100 милибара, както и уред за отчитане на потреблението.

Газификацията ще протече на 3 етапа. На първия ще се изградят локалното разпределително депо за газ, което ще се намира в двора на местната болница, и вътрешноградска мрежа до първите 11 обекта - обществени и административни сгради. На втория етап ще бъдат включени още предприятия и частни абонати, а на третия се предвижда газификация на целия град.

Първата фаза на проекта е на стойност 1,65 млн. лева. Той е един от 11-те инфраструктурни проекта на Карлово, финансирани от държавата по постановление 282 срещу еднократно депониране на 80 000 тона софийски отпадъци на карловското регионално сметище.

В началото на април проектът ще бъде представен публично на общоградско събрание. Тогава ще бъдат обяснени възможностите и битови, и промишлени абонати да се включат в газоразпределителната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още