IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспектите на Изба Тодоров и Медийни системи

Емисията на Тодоров АД е в размер на 3,4 млн. лв., а на Медийни системи - 1,5 млн. лв.

14:29 | 20.03.07 г.
КФН одобри проспектите на Изба Тодоров и Медийни системи
На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия акции, издадена от „Тодоров” АД, София, в размер на 3 400 000 лв., разпределени в същия брой акции, с номинална стойност от 1 лв. всяка една, съобщиха от КФН.

Предметът на дейност на „Тодоров” АД е: винопроизводство, производство на високоалкохолни напитки, на земеделска продукция, покупка на стоки с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, търговско представителство и посредничество, туристическа дейност, хотелиерство и ресторантьорство, търговска дейност, както и други разрешени от закона дейности. 

Основните направления в дейността на дружеството са производство и продажба на висококачествено бутиково вино в средния и висок ценови сегмент, както и предоставяне на хотелиерски и туристически услуги.

Основните акционери на „Тодоров” АД са: Иван Тодоров, притежаващ 1 735 000 броя акции, представляващи 51,03% от капитала на дружеството, "БенчМарк Груп” АД, гр. София, притежаващо 1 052 500 акции, или 30,96%, от капитала на дружеството, „БГ Имобилиен” ЕООД, гр. София, притежаващо 372 500 акции, или 10,9%, от капитала на дружеството и Петя Тодорова, притежаваща 172 000 броя акции, представляващи 5,06% от капитала на дружеството. Емитентът не е част от икономическа група от компании и няма дъщерни дружества.

Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Иван Димитров Тодоров – председател на СД и изпълнителен директор; Петя Дамянова Тодорова – заместник-председател на СД; Чавдар Чавдаров Ценов – независим член на СД.

Причините за вторичното публично предлагане на акциите на „Тодоров” АД са осигуряване на достъп до акциите на дружеството на широк кръг инвеститори, запознаване на инвестиционната общност с дейността и перспективите за развитие на дружеството, като целта е то да придобие по-голяма популярност сред обществото като цяло. 

КФН потвърди също проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Медийни системи” АД, Стара Загора, в резултат на увеличение капитала на дружеството, съгласно решение на ОСА от 01.02.2007 г.

Емисията е в размер на 1 500 000 лв., разпределени в същия брой акции, с номинална стойност от 1 лв. всяка една.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още