IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов опит за продажба на Дупница БТ, този път минимумът е 10 хил. лв.

В края на 2006 Булгартабак предложи дела си в дружеството на три аукциона при минимална цена от 204 хил. лв., но купувачи не се намериха

13:11 | 20.03.07 г.
Нов опит за продажба на Дупница БТ, този път минимумът е 10 хил. лв.

Надзорният и Управителният съвет на Булгартабак-Холдинг АД определи нови параметри при провеждане на конкурс за продажбата на 457 952 броя обикновени безналични поименни акции на Дупница БТ АД-Дупница, представляващи 85,35% от капитала на последното, съобщава БФБ-София.

Притежаваните от холдинга акции в капитала на Дупница-БТ ще бъдат предложени чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти предложена покупна цена, чиято минимална стойност този път е 10 000 лв.

В края на миналата година Булгартабак Холдинг предложи притежавания от дружеството дял в Дупница БТ, на три аукциона при минимална лимитирана цена от 204 хил. лв., но купувачи не се намериха.

Желаещите да подадат оферти могат да направят това в 30-дневен срок, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация. В обявата и в конкурсната документация са посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти, който е 19 март 2007 г.

Активите на Дупница БТ към края на 2006 г. възлизат на 7,056 млн. лв. като само земите са с балансова стойност от 1,27 млн. лв., а сградите са на стойност 4,677 млн. лв. Въпреки това Дупница БТ има данъчни задължения на стойност 4,647 млн. лв. и задължения към свързани предприятия в размер на 732 хил. лв.

Финансовият резултат на тютюневото дружество за миналата година е отрицателен и възлиза на 729 хил. лв.

На БФБ-София няма оферти за покупко-продажба по позицията. Последната сделка с акциите на Дупница БТ датира от 7 март при цена 2,7 лв.

Свързани компании:

Дупница-Табак АД(DUBT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още