IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 20 март

07:24 | 20.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 20 март
Наплив на евтини авиопревозвачи
в. Дневник
 
Нови три нискоразходни авиокомпании стъпват на българския пазар. От следващия вторник германската "Джърман уинг" започва полети по дестинацията София - Кьолн три пъти седмично. Също от софийското летище гръцката компания "Скай експрес" ще вози пътници през Солун до остров Лесбос. Полетите ще са два пъти седмично с 18-местен самолет. Компанията планира от лятото да разшири дестинациите и до остров Крит, като се надява да привлече за клиенти основно българите, работещи в Гърция.
 
От юни започват и полети на нискоразходната компания "Ер Итали" от София до Верона. В момента на българския пазар има още двама лоу кост превозвача до Италия. "Май еър" извършва полети до Милано, Болоня, Венеция и Рим, а "Уиз ер" се конкурира с "Ал Италия" и "България ер" до Рим.
 
БДЖ подновява влаковете с вагони от Турция и Холандия
в. Новинар
 
БДЖ преговаря за закупуването на 30 спални вагона от Турция и за пътнически вагони от Швеция и Холандия, съобщи изпълнителният директор Олег Попов. На железницата са необходими около 500 вагона за влаковете за превоз на пътници. До 4 април по линията София - Бургас ще бъде пуснат новият локомотив, който Сименс даде за временно ползване на държавната железопътна компания като компенсация за забавените доставки на 25 електрически мотриси.

Между 4 и 20% ще се повишат заплатите на железничарите, съобщи още Петков. Точният размер на възнаграждението на всеки от работещите в железницата и инфраструктурната компания ще се определи според качеството на работата, квалификацията, сложността и отговорностите при изпълнение на професионалните задължения. 

Продават “Плама” за 59 милиона
в. Стандарт
 
От 59 млн. лв. ще тръгне наддаването за "Плама". Толкова е оценката на производствената площадка на обявеното в несъстоятелност предприятие. Тайният търг ще започне в 18часа на 18 април. Кандидатите ще внесат по 5,9 млн. лв. за участие. Известните до този момент дългове на собственика - дружество "Нова Плама", възлизат общо на около 300 млн. лв. Оценката на предложените дълготрайни материални активи е направена от столичната консултантска къща "Амрита" по решение на кредиторите. Продава се производствената част нацяло. Тя включва земя, сгради, машини и съоръжения, компютри, транспортни средства, стопански инвентар и материали.

И поляци ще отварят ресторанти "Пица Хът" и KFC в България
в. Дневник
 
"АмРест" ще конкурира компаниите, които държат франчайзинга у нас Полската "АмРест" е получила неексклузивни права да развива веригите заведения "Пица Хът" и KFC в България, съобщи агенция "Блумбърг". Компанията засега ще се концентрира върху отварянето на ресторанти KFC, като първите трябва да се появят до края на година. Това означава, че на българския пазар една и съща верига вече ще се разработва от две компании.
 
В момента правата за KFC ресторантите държи "Самекс". Работата на "Пица Хът" пък се ръководи от "Ексел асошиейтс". И двете компании потвърдиха информацията за правата на полската компания и обявиха, че са запознати с нейните планове.
 
Фирмите плащат такси до 42 000 лв. за ток
в. Сега

Малки и големи фирми, които искат да станат клиенти на енергото, са принудени да плащат вече гигантски суми за това удоволствие. С последната промяна на цените на услугите, за която "Сега" вече писа, само за да проучи техническата обстановка и даде техническо указание за свързване, енергото може да вземе до 1117 лв. с ДДС. Това гласи новата тарифа на "ЧЕЗ България". Доскоро за същата услуга компанията е вземала 550 лв.
 
За да се стигне до самото свързване, се плащат още дузина такси, като почти всички са поскъпнали двойно от няколко седмици насам. Същото важи и за E.ON, която обслужва Северозападна България, и за EVN, която държи мрежата в югоизточната част на страната.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още