IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петата облигационна емисия на Ти Би Ай Кредит ще се търгува от 21 март

Емисията е с номинал от 7,08 млн. евро, фиксиран годишен купон от 7,125% и падеж на 15 ноември 2009 година

13:59 | 16.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петата облигационна емисия на Ти Би Ай Кредит ще се търгува от 21 март
Тригодишната облигациионна емисия на Ти Би Ай Кредит, издадена на 15 ноември миналата година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Облигациите ще се търгуват на борсата от 21 март (сряда), като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 евро. Борсовият код на емисията е BTBI5.

Емисията е с номинал от 7,08 млн. евро, фиксиран годишен купон от 7,125% и падеж на 15 ноември 2009 година. Лихвените плащания се извършват на всеки 6 месеца, а главницата се изплаща еднократно на падежа.

Ти Би Ай Кредит ЕАД до момента има издадени пет емисии облигации с общ размер от 29 млн. евро, като три от тях се търгуват на БФБ-София, а първите две са вече падежирани. Дружеството предоставя потребителско финансиране в търговските вериги като Техномаркет, Технополис, Технолукс, Интерсервиз Узунови, Зора, Денси, Хит, и др.

Вчера стана ясно, че Кардан Файненшъл Сървисиз Б.В., Холандия, дъщерно дружество на Кардан Н.В., има намерение да придобие пълен индиректен контрол върху Ти Би Ай Еф България ЕАД.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още