IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Макар и на изкуствен сняг, турнирът за купата на БФБ е в събота

Състезанието е отворено и за журналисти, които отразяват капиталовия пазар. Медиен партньор за втора поредна година е Investor.bg, а неговият отбор и публика отново се очертава да са най-многобройните

12:29 | 15.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Макар и на изкуствен сняг, турнирът за купата на БФБ е в събота

Традиционното вече състезание по ски и сноуборд за купата на БФБ ще се проведе в курорта Боровец в събота, 17 март. Тази година обаче турнирът разширява своя формат, като в него ще вземат участие и служители на емитентите и листваните на борсата публични компании. Останалите състезатели, както и досега, са от инвестиционните посредници (членове на БФБ), управляващите дружества и институциите на пазара – комисия, борса, депозитар.

Състезанието е отворено и за журналисти, които отразяват капиталовия пазар. Медиен партньор за втора поредна година е Investor.bg, а неговият отбор и публика отново се очертава да са най-многобройните.

Турнирът ще се проведе на писта „Рила”. Автобусът за състезателите и публиката ще потегли в 8:30 часа от стадион „Васил Левски”. Разпределянето на стартовите номера и техническата конференция ще започнат от 10 часа пред хотел „Рила”, а веднага след това и преди да е омекнало трасето ще започне първият манш.

Миналата година в състезанието се включиха 20 мъже, 10 жени и 5 сноубордисти от общо 20 отбора – от 4 банки, много небанкови финансови институции, два АДСИЦ-а и трите институции: КФН, ЦД и БФБ.

Миналогодишните шампиони Христо и Нелина Бабеви, които грабнаха двете първи места при мъжете и жените вече са в листата на състезателите за тази събота.

Организаторите от Бороспорт запазват миналогодишния формат на турнира: специален гигантски слалом, по два манша за всеки състезател, отделно класиране на мъже и жени (без възрастови групи) и ако има достатъчно желаещи сноубордисти – в отделна група, но на същото трасе като скиорите. За класирането ще се взима най-доброто време на участника от един от двата му манша.

Заявка за хубаво време е дал генералният спонсор Нисан – София. Голямо количество изкуствен сняг е поръчал основният спонсор ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, а добро настроение - спонсорите от Пощенска банка. На пистата ще пушат скари, ще се грее вино, ще има бира и безалкохолни напитки за участниците и публиката.

Записванията на състезатели и публика продължават на телефоните и електронните пощи на Икона Кепитъл Ком: тел. 987-00-06, 987-11-60 e-mail: iconacapital@abv.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още