IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Никром Тръбна Мебел емитира облигации за 6 млн. евро

Облигациите са петгодишни с плаваща лихва, равна на тримесечния Euribor+3,75%

12:11 | 15.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Никром Тръбна Мебел емитира облигации за 6 млн. евро
Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане и вписа в публичния регистър емисия корпоративни облигации на Никром Тръбна мебел АД, гр. Ловеч. Това съобщават от финансовата институция.

Емисията е в размер на 6 млн. евро, разпределени в 6 000 броя обезпечени, лихвоносни облигации, всяка от които е с номинал от 1000 евро.

Облигациите са с плаваща лихва, равна на тримесечния Euribor + 3,75% и тримесечен период на лихвено плащане. Заемът е със срок от пет години, а датата на падежа е на 20 декември 2011 година.

Основната дейност на Никром Тръбна Мебел е свързана с производството на тръбни и ученически мебели и офис столове. През юни миналата година от ловешкото предприятие обявиха, че в експлоатация са пуснати две нови линии за никелиране и прахово боядисване. Близо 95 процента от продукцията на компанията се изнася в Италия, Германия, Швейцария, Австрия, Белгия, Дания, Франция и др.

Никром Тръбна Мебел бе сред участниците в организираната от Българска фондова борса – София кръгла маса във Велико Търново през февруари. По данни на АПИС основни акционери в дружеството са Никром АД с 61,98% от капитала, Никром Индъстри с 31,67% и ПроЕМ с дялово участие от 5,97%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още