IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ТБ Алианц България с кредитна линия от 1 млн. евро в подкрепа на МСП

Финансирането е осигурено по програмата на немската кредитна институция “Кредитанщалт фюр видерауфбау” (KfW)

14:19 | 14.03.07 г.
ТБ Алианц България с кредитна линия от 1 млн. евро в подкрепа на МСП
Насърчителна банка е отпуснала кредитна линия в размер на над 1 млн. евро на ТБ Алианц България в подкрепа за развитието на малките и средните предприятия, съобщиха от Насърчителна банка.

Договорът за кредитната линия е подписан официално днес от Димитър Димитров, изпълнителен директор на Насърчителна банка, и Светослав Гаврийски, главен изпълнителен директор на Алианц България.

Финансирането е осигурено по програмата на немската кредитна институция “Кредитанщалт фюр видерауфбау” (KfW). По тази кредитна линия Насърчителна банка действа като довереник на министерството на финансите от 11 май 2001 г. и към този момент управлява на револвиращ принцип 3,949 млн. евро.

Със средствата от заема ТБ Алианц България ще отпуска кредити до 51 хил. евро на малки и средни предприятия с персонал до 50 работника. Заемите могат да се използват както за финансиране на инвестиционни проекти, така и за оборотен капитал, а срокът на погасяване на кредитите е до 3 години.

“С членството на страната в Европейския съюз малките и средни фирми трябва да отговорят на новите изисквания и съответно да се реорганизират, за което им е нужна финансова подкрепа. Данните показват, че над 90% от фирмите у нас отговарят на изискванията на Закона за малки и средни предприятия. Те се считат за основен двигател на икономическото развитие, гъвкави са и се адаптират бързо към променящия се пазар”, коментира Светослав Гаврийски.

Банката ползва за втори път кредитна линия по тази програма. Първата бе предоставена на финансовата институция на 27 декември 2002 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още