IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Марицатекс ще решават за отписване на дължими дивиденти

ОСА ще решава и за разпределение на финансовия резултат, който към края на миналата година е положителен и възлиза на 84 хил. лв.

12:52 | 14.03.07 г.
Акционерите на Марицатекс ще решават за отписване на дължими дивиденти
Марицатекс АД-Пловдив свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството на 25 април, на което собствениците му ще решават за отписване на задължението за изплащане на дивидент от 1997 г. на акционерите, които не са го потърсили в срок, стана ясно от съобщение на БФБ-София.

Акционерите на дружеството ще решават и за разпределение на финансовия резултат, който към края на миналата година е положителен и възлиза на 84 хил. лв. ОСА ще решава също и за покриване на загуби, натрупани от минали години, за сметка на допълнителните резерви. Натрупаните загуби на Марицатекс възлизат на 1,252 млн. лв., а резервите са на обща стойност 5,457 млн. лв.

На събранието на акционерите ще се решава и за сключване на разпоредителна сделка с ДМА на дружеството, по която предстои да бъде сключен предварителен договор и за която не се изисква предварително съгласие от ОСА съгласно ЗППЦК.

В дневния ред на събранието на Марицатекс е и проект за решение за участие на дружеството като акционер в Доверие Енергетика АД - Враца с апортна вноска. Справка в АПИС сочи, че Доверие Енергетика е собственост на Вратица, което има дял от 95,905%. Предметът на дейност на Доверие Енергетика е шивашка дейност, конфекция, транспортни услуги и др.

ОСА ще решава и за продажба на ДМА, а именно земя и сграда, представляващ УПИ XIIV - производствена дейност от кв. 2 на Северна индустриална зона, за която сделка не се изисква предварително съгласие от ОСА съгласно ЗППЦК.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 14 май от 11.00 часа, като поканата за ОСА e публикувана в брой 22 на Държавен вестник.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 11 април.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Марицатекс на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 6 април.

До момента акциите на Марицатекс се търгуват без промяна в средната си цена, като по позицията бяха прехвърлени 20 акции при средно ценово равнище от 11,13 лв. Търсене има на 11,125 лв., а предлагане – на 13,499 лв.

Свързани компании:

Марицатекс АД(MTEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още