IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хидравлични елементи и системи ще увеличава капитала си с 419 хил. лв.

Емисионната стойност и другите конкретни условия по издаването на новата емисия ще бъдат определени с Проспекта за публично предлагане

12:45 | 14.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Хидравлични елементи и системи ще увеличава капитала си с 419 хил. лв.
Хидравлични елементи и системи АД планира да увеличи капитала си от 2,62 млн. лв. на 3,04 млн. лв., съобщи БФБ – София. Решението е взето на проведено днес заседание на Съвета на директорите на дружеството.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено чрез издаване на права и записване на нови акции, се казва още в съобщението. Емисионната стойност, както и другите конкретни условия по издаването на новата емисия, ще бъдат определени с Проспекта за публично предлагане. За водещ мениджър на процедурата по увеличение на капитала е избрана Райфайзенбанк (България).

Средствата, които очакваме да наберем от увеличението, са предназначени за сериозен инвестиционен проект, като повече подробности около него ще бъдат публикувани в проспекта за публичното предлагане. Планираме проспектът да бъде внесен за одобрение в Комисията за финансов надзор в началото на месец април“, съобщиха още от дружеството.

В началото на март от дружеството обявиха, че ще преоценяват притежаваните земи, сгради и конструкции до 5,37 млн. лв. За миналата година компанията реализира печалба от 1,76 млн. лв. (0,67 лв. на акция) спрямо 1,38 млн. лв. (0,53 лв. на акция) за 2005 г.

От началото на днешната търговска сесия до момента средната цена по позицията на Хидравлични елементи и системи отчита ръст от 2,34% до 27,29 лв., като последните сделки са на нива около 29 лв. за ценна книга. Към момента офертите са на нива от 28,11 лв. „купува“ и 29,50 лв. „продава“.

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още