IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Алфа кредит АДСИЦ ще се търгуват от 13 март

Емисията на дружеството е 650 000 акции с номинална стойност 1 лев

13:52 | 09.03.07 г.
Акциите на Алфа кредит АДСИЦ ще се търгуват от 13 март

На 13 март (вторник) ще стартира търговията с акциите на Алфа кредит АДСИЦ-София, съобщава БФБ-София.

За целта борсата регистрира емисията на дружеството на Неофициален пазар на акции, Сегмент „А“. Същата представлява 650 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции с номинална стойност един лев.

Присвоеният борсов код за търговия е ALCR, а представляващ дружеството е Константин Василев Ненов - изпълнителен директор.

Предметът на дейност на Алфа кредит АДСИЦ е инвестиране на паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в секюритизация на вземания, покупко-продажба на вземания, както и извършване на други търговски дейности, пряко свързани с покупко-продажбата и/или секюритизацията на вземания.

На 5 февруари тази година се проведе ОСА на дружеството със специална инвестиционна цел, на което акционерите взеха решение за овластяване на управителните органи на дружеството за сключване на два договора за цесия на обща стойност 262 435,61 лв.

По силата на единия от договорите Алфа кредит придобива вземане от Алфа финанс холдинг АД към Булброкърс Финанси ЕООД в размер на 150 984,38 лева, което е и общата стойност на сделката.

По силата на другия договор Алфа кредит придобива вземане от Кредитреформ България АД към Булброкърс Финанси ЕООД в размер на 111 451,23 лева.

Учредители на Алфа Кредит са Алфа финанс холдинг АД с 40% от капитала, Албена инвест холдинг АД с 30% от капитала и Текам ООД с дял 30 на сто.

Свързани компании:

Делта кредит АДСИЦ(DLC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още