IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Заря инвестира над 620 хил. лв. в газификацията си

Доставчик на природен газ за Балканкар Заря ще бъде Павгаз АД

11:50 | 08.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Балканкар Заря инвестира над 620 хил. лв. в газификацията си

Завърши първият етап от газификацията на павликенското промишлено предприятия Балканкар Заря, което е единственият български производител на стоманени колела и джанти, съобщиха от газовата компания Овергаз Инк.

Над 620 хил. лв. е инвестицията на дружеството в мерките за намаляване на енергийните разходи. Газификацията – проектиране, доставка на оборудване и изграждане на газоразпределителните отклонения, се осъществява от дъщерните дружества на Овергаз – Енергоконсулт и Павгаз. Доставчик на природен газ за Балканкар Заря ще бъде Павгаз АД.

Срокът за възвръщане на инвестицията е 4 години. Инсталацията ще е напълно готова през лятото. Досега е положена вътрешната газова мрежа с дължина над 340 метра.

Проектът включва изграждането на площадков газопровод, захранване на машините от технологичния процес с природен газ, изграждане на котелна и отоплителна инсталация в административната сграда и инфрачервено отопление в основния и в спомагателните корпуси.

Павгаз изгради 34 км газоразпределителна мрежа в Павликени. Към нея са присъединени 39 домакинства и 16 обществено-административни и промишлени консуматори, сред които гимназията по аграрна технология, местната болница, керамичният завод в с. Бутово, фуражният завод и заводът на Унипак АД.

До момента днес няма сключени сделки с акциите на Балканкар Заря. За последно те са се търгували вчера без промяна в цената на ниво от 11,30 лв.

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още