IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Останаха непродадени 2 млн. акции на Еврохолд България АД

Днес се продадоха 5,5 млн. акции до цена 3 лв., инвестиционната програма на дружеството под въпрос

11:19 | 07.03.07 г.
Останаха непродадени 2 млн. акции на Еврохолд България АД

На приключилия преди минути аукцион за акции на Еврохолд България АД бяха продадени 5 505 998 акции при минимална цена 3 лв. и максимална цена 3,25 лв. Средната цена е 3.011 лв. за акция а сделките са общо 426.

Останаха непродадени 2 млн. акции.

Продавач е Българска холдингова корпорация АД, която на 1 март изненадващо обяви, че ще предложи за продажба още 7,5 млн. акции.

Веднага след търга акциите на Еврохолд България АД поевтиняха до 3,005 лв. за акция, което е спад с над 2% спрямо вчера и с около 15% спад за последната седмица.

От Еврохолд България АД планират увеличение на капитала при емисионна цена 3,35 лв. за акция. Средствата от днешната продажба трябваше да се използват в увеличението на капитала, които да бъдат насочени за осъществяване на инвестиционна програма, включително получаване на лиценз за банкова дейност на инвестиционния посредник Еврофинанс, който е част от групата на Еврохолд България.

Читателите на Investor.bg отново първи научиха данните от аукциона директно във форума на сайта.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още