IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Ню Бояна филм" е новото име на Киноцентъра

Така се запазва традиционно известното наименование "Бояна филм", към което се добавя и името на новия собственик

17:48 | 06.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
"Ню Бояна филм" е новото име на Киноцентъра
"Ню Бояна филм" (Nu Boyana Film) е новото име на Киноцентъра според решение на Общото събрание на акционерите на дружеството, в което "Ню имидж - България" притежава 95 на сто, а Министерството на културата (МК) - 5 на сто от гласовете, съобщиха от дружеството.

Така се запазва традиционно известното наименование "Бояна филм", към което се добавя и името на новия собственик на Киноцентъра - американската филмова компания "Ню имидж", се посочва в съобщението.

Общото събрание на акционерите е увеличило броя на членовете на Съвета на директорите от 5 на 6 души, като един от тях е представител на МК. Приет е и нов устав, тъй като дружеството вече е акционерно дружество с двама, а не с един акционер.

Новият устав предвижда създаването на Консултативен съвет, който да взима решения във връзка с подпомагане на различни проекти на българското кино. В съвета ще влязат изтъкнати творци от българското кино, театър, НАТФИЗ и други.

Продължават усилено ремонтните работи по студията. Скоро започва строежът на нови шест студия, съобщават от компанията.

През 2007 г. в Киноцентъра ще се снимат 22 нови игрални филма, включително български, подпомогнати от Ню Бояна филм. Първият от тях е новата творба на Зорница София "Балкански блус", финансирана от Ню имидж с 350 хил. евро.

Сега в Киноцентъра се снимат два филма и се подготвят снимките на "Търси се герой" с Куба Гудинг-младши, суперпродукцията "Папеса Йоана" на Фолкер Шльондорф и "Хитмен" на Люк Бесон, които трябва да започнат през март.

Ню Имидж бе избрана за купувач на „Бояна филм“ през юни 2005 г., приватизационният договор с нея бе подписан в началото на миналата година, а джиросването на закупените акции стана през ноември 2006 г. след поредица от спорове с дотогавашните ръководители на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още